Project Description

La primera vegada al dentista dels més petits

L’Odontopediatria és la branca de l’Odontologia que s’encarrega de cuidar i tractar la salut dental dels més petits (de 0 a 12 anys). A Llona Odontologia Familiar creiem que és important fer la primera visita en el moment que han erupcionat les primeres dents de llet, que correspondria durant el primer any de vida. En aquestes primeres revisions es poden diagnosticar a temps signes de càries o altres patologies i realitzar tractaments senzills en cas que es consideri necessari. Si aquesta primera visita la posposem en el temps, poden ocórrer majors problemes, els quals implicarien tractaments més complexos pels nens d’aquestes edats.

Hem creat un ambient càlid i positiu perquè els nens i nenes visquin experiències agradables quan ens vinguin a veure. Això ens ajuda molt de cara a les futures visites, quan serà més fàcil que el nen o nena vingui content, motivat i amb ganes. Ens esforcem perquè així sigui i per això, l’equip de Llona Odontologia Familiar cuidem tots els detalls perquè els més petits se sentin com a casa. Hem creat un espai per a ells, perquè puguin jugar i perquè anar al dentista pugui ser fins i tot divertit.

Objectius de la primera visita

Els nostres professionals tenen una llarga experiència tractant nens i hi posen tota la professionalitat i estima que els més petits necessiten.

Tractaments pels més petits

  • Control de l’erupció de les dents de llet i de les dents permanents.
  • Recomanacions d’higiene i hàbits alimentaris saludables.
  • Control dels hàbits parafuncionals.
  • Orientació sobre el desenvolupament funcional i estètic del sistema masticatori.
  • Valoració de les possibles maloclusions.
  • Diagnòstic i prevenció de problemes de càries i problemes relacionats amb la malposició de les dents.
  • Segellat de fosses i fissures.
  • Tractament de càries i de la polpa (pulpotomia i pulpectomia).
  • Tractaments preventius.

Obturacions en dents de llet si després les ha de recanviar?

És important realitzar les obturacions de les dents de llet, ja que aquestes tenen diverses funcions com ara la parla, la masticació, l’ajut al correcte desenvolupament dels ossos i músculs dels maxil·lars i la preparació d’un espai adequat perquè les dents definitives puguin erupcionar en una posició correcta.

La presència de càries en les dents de llet són causades majoritàriament per un consum elevat de sucres, que produeixen un medi àcid i provoquen la desmineralització de l’esmalt i la consegüent cavitat. Si aquesta no es tracta a temps, pot anar evolucionant en el seu interior i pot arribar a la polpa, produint dolor i infecció. És en aquesta etapa de la càries que ja no som a temps a realitzar el tractament més conservador, essent necessari la realització d’una pulpotomia o pulpectomia.

Quan és el moment oportú per l’ortodoncia infantil?

La primera visita a l’ortodoncista infantil cal fer-la als 6 anys, que coincideix amb l’erupció dels primers molars permanents. És a partir d’aquest moment quan valorem la possibilitat de posar algun tipus d’ortodòncia infantil o interceptiva.

En aquesta etapa comprovem que els molars definitius hagin erupcionat correctament i valorem la necessitat de realitzar modificacions en la forma del maxil·lar i la mandíbula. Valorem si mantenen una bona relació esquelètica entre ells o si són més petits o grans del normal. És en aquest moment quan podem aprofitar la immaduresa dels ossos, ja que estan en creixement.

Hem de tenir en compte, a part de la mida dels ossos, la presència d’hàbits com la deglució atípica, la succió del polze, l’ús perllongat del xumet i/o biberó, entre altres, ja que també és el moment adequat per donar eines per poder eliminar aquests mals hàbits. L’objectiu final és aconseguir el correcte desenvolupament de la boca dels nostres fills.

Primera visita

La teva primera visita inclou un estudi personalitzat.

Demana la teva primera visita