Project Description

A Llona Odontologia Familiar creiem en la importància de començar a valorar l’ortodòncia infantil quan erupcionen els primers molars definitius, al voltant dels 6 anys.

En aquest moment es valora la necessitat de col·locar aparells amovibles o fixes o si cal fer un seguiment per anar controlant el desenvolupament i creixement del maxil·lar i la mandíbula.

Funcional o interceptiva

L’ortodòncia infantil funcional/interceptiva engloba tots els mecanismes ortodòntics per intentar aprofitar l’etapa del creixement dels nens i poder corregir anomalies esquelètiques (els ossos han crescut de més o de menys), funcionals o de mals hàbits (com la deglució atípica, la interposició del llavi, el xumet, l’hàbit del dit, etc.) que pot provocar un desequilibri en el desenvolupament dels maxil·lars, de la musculatura i del terç inferior de la cara.

Aquest tipus d’ortodòncia infantil es realitza quan els nens estan en dentició temporal o dentició mixta amb l’únic objectiu de guiar el creixement dels maxil·lars. És molt important valorar cada cas, per saber el moment ideal d’inici del tractament d’ortodòncia, ja que hem de tenir en compte diversos factors.

Aparells d’ortodòncia infantil

Existeixen diversos aparells d’ortodòncia infantil:

Avantatges

  • Evitar la falta d’espai i reduir la probabilitat que les dents permanents quedin incloses o impactades dins de l’os i provoquin diferents alteracions, com els típics canins inclosos.

  • Corregir la deglució atípica. Aquesta es produeix quan el nen o nena posa la llengua entre les dents quan empassa i això acaba derivant en un futur en una mossegada oberta juntament amb altres conseqüències. A part del tractament d’ortodòncia, és aconsellable que el nen o nena realitzi una reeducació miofuncional amb una logopeda.

  • És de gran ajuda en els casos de nens que són respiradors orals, ja que si eixamplem el paladar, el nen o nena pot fer un bon segellat labial per aconseguir una bona respiració. El resultat és que els nens respiren millor, no ronquen i dormen millor.

  • S’eviten traumatismes de les dents anteriors. Algunes vegades els incisius erupcionen amb una inclinació excessiva que els fan més vulnerables en casos de traumatisme, ja que són les primeres dents que es fracturen.

  • El fet de solucionar els problemes esquelètics durant el creixement ens permet que el tractament posterior (quan el nen o nena ha recanviat totes les seves dents) sigui més simple i curt, ja que tenim menys coses per a resoldre.

Un cop el nen o nena ja ha fet tots els recanvis, al voltant dels 12-14 anys, ja té totes les seves dents permanents en boca.

En aquest moment es poden dur a terme els tractaments d’ortodòncia amb brackets per a solucionar maloclusions i malposicions dentàries, amb la finalitat de deixar les dents ben alineades, amb una correcta funció per evitar futurs casos més complexos.

Primera visita

La teva primera visita inclou un estudi personalitzat.

Demana la teva primera visita