Project Description

L’ortodòncia invisible és una bona alternativa al tractament d’ortodòncia convencional, en el qual s’utilitzen brackets metàl·lics.
Actualment existeixen diferents sistemes d’ortodòncia invisible. A Llona Odontologia Familiar utilitzem el sistema Invisalign, el més famós en el seu camp.

L’ortodòncia Invisalign, també coneguda com a ortodòncia transparent, és pràcticament invisible. Els seus principals avantatges són: comoditat, higiene i estètica, entre molts d’altres.

La Dra. Lila Llona és l’especialista en Ortodòncia de la nostra clínica. La Dra. Llona, formada en la primera promoció de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i amb diferents màsters i postgraus en Ortodòncia i ATM, compta amb més de 15 anys d’experiència professional. Ella i el seu equip són els responsables d’estudiar i planificar cada cas d’ortodòncia invisible, ortodòncia amb brackets i ortodòncia infantil de manera individualitzada i detallada.

Alineadors transparents

El sistema Invisalign consisteix en una sèrie d’alineadors transparents i amovibles que s’adapten a la boca del pacient. Cal portar-los entre 20-22 hores al dia. Només es poden treure per menjar i raspallar-se les dents.

Aquests alineadors transparents es fabriquen una vegada s’han escanejat els models del pacient. Es fa una planificació virtual, on el pacient veurà el resultat final en una simulació 3D i la durada aproximada del tractament.

Cada parell d’alineadors transparents s’utilitza durant dues setmanes aproximadament, segons el cas. Les dents s’aniran redreçant i alineant progressivament al llarg del tractament, ja que cada alineador transparent tindrà una informació que rebrà la dent perquè es pugui anar movent mitjançant unes forces constants.

Els alineadors només es podran treure per a beure, menjar, raspallar-se les dents i passar-se el fil de seda. Això permet que el pacient mantingui una higiene oral correcta i eviti els problemes comuns de l’ortodòncia convencional, com la inflamació de les genives (gingivitis) o les taques en l’esmalt (descalcificacions).

Categories d’ortodòncia Invisalign

Segons la complexitat del cas, existeixen diferents categories en funció del temps i del nombre d’alineadors. Els detallem a continuació:

Comoditat

  • L’ortodòncia invisible, al ser un sistema amovible, el fa còmode i permet treure’ls en esdeveniments importants o per tocar algun instrument; malgrat que es recomana fer-ho el menys possible, ja que és necessari portar-lo les hores especificades perquè sigui efectiu.

  • Com que els alineadors transparents són fàcilment extraïbles, això permet no haver de fer canvis en l’alimentació. Es poden menjar coses dures sense cap mena de risc.

  • Podem controlar el pacient cada 6-8 setmanes, un altre avantatge d’aquesta ortodòncia invisible que el fa molt útil per aquells pacients que disposen de poc temps o viuen lluny de la clínica.

Ideal per…

  • Pacients adults: L’ortodòncia invisible és un tractament ideal per a pacients adults, quan la part estètica és important, ja que probablement ningú nota que es porten posats. O en casos de pacients adults que ja han portat brackets metàl·lics anteriorment i que requereixen un retractament com a conseqüència d’una recidiva i decideixen optar per l’ortodòncia invisible.

  • Pacients al·lergics al metall: També són ideals per aquells pacients al·lèrgics al metall, ja que a l’estar fets d’una mena de plàstic s’eviten les reaccions adverses.

  • El tractament d’ortodòncia invisible és el més còmode que existeix a l’actualitat, ja que el fet que sigui amovible i no hi hagi res fixat a la boca evita l’aparició de possibles irritacions a les genives, llavis o llengua.

  • Alineadors per tothom: De totes maneres, aquest sistema també té els seus desavantatges, i un d’ells és que no tots els pacients poden ser tractats amb ortodòncia invisible. Per això és important fer un bon estudi i diagnòstic per establir els objectius del tractament i així decidir quina és la millor tècnica per solucionar la maloclusió del pacient.

Primera visita

La teva primera visita inclou un estudi personalitzat.

Demana la teva primera visita